Julstöket över för den här gången

Ja då var julen över i alla fall till viss del, barnen har fått sina klappar och julmaten är slut!
Då snön uteblivit i år så kan jag inte skryta med att jag haft nån större jul känsla så det är rätt skönt att det är över!

Nu väntar 2 veckor med min älskling hemma så det ska bli mysigt!
Det är inte säkert jag hinner skriva så mycket men då summerar jag längre fram! Ha det gott alla och god fortsättning på er!
Kram Lottis


Mamma hjärtat svämmar över

Vår lilla Tilda är en liten nattsuddare och hon kan sitta uppe länge och leka även efter man sagt godnatt och då hon har en vilja av stål och envis som synden så får hon hållas ibland, som ikväll men med undantaget att vår lilla söta tjej har istället för att leka städat sitt rum. Jag blir alldeles rörd i mammahjärtat! Hon hatar att städa annars så detta var helt fantastiskt! Mammas söta prinsessa det!! Självklart tog jag kort oxå!// Nu ska jag sova// kram Lotta


En hektisk dag...


Jag blir så trött för oavsett hur tidigt man går upp så kommer vi aldrig iväg i tid, idag gick jag upp kvart över 6 för jag skulle hinna ta mig en dusch innan jag väckte barnen och så långt var allt väl, fick upp barnen och tyckte att jag hade läget under kontroll, släppte ut hästarna när ungarna kollade kalendern och så fick de frukost under tiden oxå, ja visst så förutsättningarna var ju bra. Fick på ungarna ytterkläder utan nåt större tjafs och gnäll, och in i bilen också, men där sket det sig för Samuel hade ju ingen napp...
In och leta som en tok efter nappen, fick ju gå igenom hela huset så efter mycket om och men hittade jag en napp till sist så nu kunde vi åka till förskola och dagis!

Skulle möta Emilie på Torp och jag blev inte så sen som jag hade trott, jag var bara 10 min efter min plan, så alltid nåt positivt! Fick packat in henne och Liam så styrde vi kosan mot Henån och Göksäter.
Vi hade ju hört lite olika om vad de hade och inte hade där men jag blev faktiskt positivt överraskad!
Det fanns massa bra saker till hyfsade priser så jag gjorde en del fynd och hittade en del julklappar så jag är näst intill klar!
Emilie hittade också en hel del saker så vi ska ta en tur dit fler gånger!

Väl hemma igen efter att jag hämtat barnen så gjorde jag klart i stallet och tog in hästarna för på kvällen var det dags för skolavslutning i Naverstad kyrka och Sebastian skulle sjunga i kören! Lägger upp lite bilder på honom, han syns lite dåligt men den lilla killen vid granen är min goding!//Natti Natti Kramar Lotta









Besök hos Jenny och lite bilder!

Vissa dagar känns ju bättre än andra och idag är en sådan dag!
Kom iväg utan större problem med barnen till förskolan och åkte sedan hem till Jenny och Nico!
Vi hade en jättemysig förmiddag med mycket prat o skratt, vi är väldigt lika och har sjukt kul ihop men kan samtidigt inse stundens allvar när det behövs!
Det är så härligt med människor som får en att må bra! Tack Jenny du är toppen!
Dessutom ringde jag en annan vän jag inte pratat med på länge så, ja det kunde inte bli så mycket bättre!
Lägger in några bilder på Sackarias och Nicolina våra små gryn!

Ha det gott alla kramar// Lotta










Det lackar mot jul...

Ja, nu är det inte många dagar kvar innan julafton och än är inte alla klappar inhandlade...julstressen börjar krypa på mig, det är svårt att veta hur man ska hinna med allt? Här är nyckelordet planering och ännu mer planering och alla som känner mig vet att det inte är min starka sida, nåja det får bli som det blir, jag ska försöka lägga upp det på bästa vis!

Idag har vi städat här hemma. i alla fall undervåningen, övervåningen är en helt annan historia där ser mer ut som hiroshima eller nåt, och lusten att röja i krigsområdet har inte riktigt infunnit sig än...men innan fredag måste den ha infunnit sig för då kommer min bror och brorson och Emilie o Liam och Eveline så då MÅSTE det vara städat!

När städningen var klar begav vi oss till öppna förskolan, det var sista öppna dagen innan jul och det bjöds på gröt och lussebullar mm. Alltid lika trevligt där personalen är toppen!
Tyvärr så var inte Jenny där men vi ska ses imorgon, ska bli så trevligt!

Vi börjar få flyt i detta med att läsa godnattsaga och barnen somnar som regel, i alla fall Sebastian, Tilda och Samuel är ju så där lätta att få till att sova, men det går åt rätt håll i alla fall, man får vara glad för det lilla!

Jag har i alla fall fått sova riktigt i helgen för Sackarias har sovit igenom hela nätterna så här är en glad och utvilad mamma!

I skrivande stund ligger han i sin säng men ack vad han skruvar på sig han är som en liten propeller i sängen hihi!
ska försöka ta lite nya bilder på dem och lägga upp mina fina små!! Nej nu kallar sängen på mig!//natti natti kramar Lotta

Känslorna som sköljer över en ibland

Ibland så kommer det en del känslo stormar, det är som en jätte våg av känslor som bara sköljer över en!

Överväldigande känslor av kärlek, den obeskrivliga villkorslösa kärleken till mina barn, vissa dagar är den så ofattbart stor att den nästan gör ont, då kommer tankarna på om något skulle hända dem och vilken smärta det skulle innebära.

Jag beundrar alla dessa föräldrar som trots förlust av sitt/sina barn ändå orkar kämpa vidare vilken fantastisk bedrift!!

Hur som helst så får jag ibland frågan om jag ska ha fler barn eller om jag är klar och nu tror jag att jag har kommit fram till ett svar; Jag blir nog aldrig klar, men om det innebär att det blir fler barn det får tiden utvisa, dörren är inte stängd för möjligheten i alla fall.. Samtidigt så vet jag inte om jag vågar tänk om nåt skulle hända? Nåväl den som lever får se// kram Lotta


Helgen!

Ja helgen har varit lugn inte mycket som blev gjort, vi var ute och gick promenader med hundarna och barnen och det är lite av en bedrift eftersom allt som oftast så gnäller ungarna de orkar inte gå osv.

Vi grillade i lördags, gasolgrill är bra!
Härligt när man kan få sommarkänsla i december!

I övrigt hände inte mycket, jag var över hos grannen och fika en stund på söndagskvällen!
// kram Lotta


En hyfsad torsdag!

Tack vare att vi fick barnen i säng tidigt igår så var de lätta att få upp i morse, jag hade ju även förberett deras kläder så det gick smidigt med allt imorse som tur va! Inget skrik o gap!! Me like!!!

Efter de var lämnade på skola och dagis så åkte jag till Tanum o babycafeet, min goa vän Jenny och hennes dotter kom dit och några andra trevliga mammor så det blev en trevlig förmiddag!

När jag sedan hade hämtat de 3 musketörerna på dagis o skola så gick vi ut, jag o Sebastian och städade hundgårdarna och gav hundarna mat,
sedan mockade vi och gjorde klart i stallet, det var riktigt mysigt att greja ihop!

Till middag hade barnen beställt pannkakor så det fick det bli, Tilda hjälpte till med smeten, det gjorde hon bra lillfia! :-)

Även ikväll somnade barnen tidigt och Sackarias har även han somnat nu så nu ska även jag knyta mig! Imorgon är det sovmorgon, ingen skola eller dagis kanske att vi tar en tur till öppna förskolan men det får vi se! Ha det gott så länge natti natti!// kram Lotta


Ingen bra dag...

Den här dagen var skit rent ut sagt, morgonen bestod mest av gap o skrik för att hinna iväg till dagis o skola, såå tröttsamt när barnen kivas om allt!! De kom i säng för sent igår så det fick man ju lida för idag i alla fall så kom vi iväg sent omsider.

När jag kom hem så vart jag så trött att jag vilade en stund, hovslagaren skulle ju komma så jag vilade till halv 13 ungefär och det var välbehövligt!! Sen var det dags att hämta huliganerna igen!

Har mått skit idag humöret har sviktat och jag har kännt mig allmänt låg och tyvärr så är det inte alltid min älskade gubbe förstår mig. Vissa dagar är skit å då vill jag bara få höra några positiva ord eller lite uppmuntran så man känner att man duger att man faktiskt räcker till!

Vi fick i allafall pratat och ikväll somnade barnen (utom Sackarias) tidigt och man fick lite andrum!
Har dessutom plockat fram barnens kläder så förhoppningsvis går allt lite smidigare, hade ju tänkt mig en tur till babycafeet imorgon! Måste få träffa andra vuxna!!
Just nu väntar jag bara på att Sackarias ska somna så att även jag kan få lite sömn!// Natti natti från Lotta


Då var det Lucia!

Gick upp kl 6 imorse, fylld av optimism för då har man ju tid att få allt klart ! Toppen! Ja eller hur, man kan säga att det sket sig rätt rejält alltid är det nåt som strular, Fick lagt upp Tildas lucia linne, och efter ett mindre kaos så kom vi slutligen iväg, men när vi kom till dagis ja då vägrade Samuel att delta i luciatåget och Tilda skulle inte ha på sina strumpbyxor och till min stora förtret så upptäcker jag att kameran behöver ladda batteriet så jag gav upp, ungarna var hyfsat nöjda i vilket fall vilket var tur.

Det är bara att inse att man inte behärskar alla situationer även om man önskade! Vissa dagar vill jag ha 8 armar och 6 knän så man kan vara överallt, nu tar jag det mest lugnt en stund, fixade middags mat innan jag styrde hem så det är oxå förberett hoppas inte det är nåt mer som strular idag!

Nej väl hemma fick jag som vanligt utfodrat hundarna och mockat och förberett för hästarna, hämtade Eveline vid bussen, sedan började jag o Eveline med middag hemlagade köttbullar med äkta mos och sås blev det idag...

Jag hade lovat ungarna pepparkakor som de fick dekorera med glasyr så jag har hunnit med 2 plåtar pepparkakor, ungarna och M spelar xbox och jag sitter o bloggar, rätt schysst faktiskt ;-)

Nu får vi väl se vad resten av kvällen har att bjuda på?! hmm// HA det gott go vänner!// KRAM Lotta

Måndag igen...

Idag var det ju måndag så jag fick kliva upp tidigt för att få iväg Sebastian med bussen, men sen lade jag mig igen med mina små och sov fram till 10! Gott att få mysa lite ibland... Jenny messade och undrade om jag kom till öppna förskolan på eftermiddagen så jag la på ett kol och städade hundgårdarna och utfodrade dem och mockade och utfodrade hästarna så allt skulle vara klart innan jag åkte till ÖF.

Sagt o gjort jag tog mig en dusch efter alla bestyren inväntade Sebastian och fick lassat in lite skräp i bilen som jag tänkte dumpa på tippen, det blev en del efter att vi rensade övervåningen efter tapetsering av tillbyggnaden.Nu är ordningen återställd tack o lov. Väl i bilen på väg till tappen för att tanka så visste jag att det var väldigt liite bensin på bilen så jag höll tummarna för att det räckte ända fram och det gjorde det.....nästan...Fick stopp 15 m innan pumpen så jag fick lånat en dunk i affären för att tanka och sedan begav jag mig till tippen och ÖF.

Väl där så var Jenny o Nico där och det blev lite tjat om ditt o datt med henne och några andra mammor.
Fick vägt Sackarias och nu väger han 6205g och är 63cm lång, han har gått upp 3 kg sedan han föddes.

Åkte hemåt igen och fick handlat till middagen som blev korv stroganoff. När middagen var avklarad drog jag igång "operation leta lucialinne" , dock utan framgång så min underbara älskade sambo åkte till Tanum och fixade ett lucia linne till Tilda, så nu är allt roddat inför morgondagen! Älskar dig M!!
I skrivande stund väntar jag på att Sackarias o Samuel ska somna så jag oxå kan krypa till kojs, men just nu ser det ut att dröja ;-) det var allt från mig// Kramar Lotta


Barnens rum

Igår tapetserade M, Tildas rum och idag Sebastians så jag lägger upp bilder på de så ni får se hur det blev!


Kvällsbak

Jag fick ett litet ryck så här på kvällskvisten så här bakas det lussekatter! Kanske inte den optimala tiden att baka på men jag blev lite sugen! hihi

Så fort bullarna har svalnat ska jag krypa till kojs men innan dess ska jag ha ett stort glas mjölk och några lussebullar! MUMS!

Fredag o Lördag

Igår hade vi en lagom slapp dag då jag inte gjorde många knop, snabeldraken fick gå några varv och jag bäddade rent, men det var i stort sett den enda nyttan jag gjorde igår ,ja förutom att städa hundgårdar, utfodra hundar, mocka och rasta hundar och utfodra mina barn. Jag hann med ett låååååånnggt samtal med Jenny på tfn, (tack för pratstunden Jenny!!!) hihi.

M hade julbord med jobbet igår och Evelines klass höll i disco för låg o mellanstadiet så M plockade upp henne vid 22 tiden igår kväll så jag kollade på Idol finalen själv det var små mysigt men jag saknade gubben.
De kom hem lagom till vinnaren skulle utannonseras så efter det så var liksom kvällen slut!

Idag var vi en sväng till Torp för att fixa vinterskor till barnen, vi körde Eveline till Emilie för hon skulle passa Liam eftersom Emilie ska jobba ikväll, det var som vanligt massor av folk överallt men vi hittade skor till de i alla fall och M fick köpt sig en kaffemaskin också, vi hittade tapeter till Sebastians rum så i skrivande stund sitter jag o tar en kopp te, M tapetserar på Tildas rum och jag är snart på väg ut o ska mocka o ta in mina hästar.

Resten av kvällen blir väl att slappa framför tvn i vanlig ordning men det är inte fy skam det heller ibland!
ha det gott// Kram Lotta

Pysseldag/pysselkväll

Idag har varit en bra dag kom iväg i hyfsad tid med ungarna till dagis, jag bestämde mig för att åka till baby cafeét men var tvungen att åka hem o elda i pannan för att det inte skulle bli så kallt när jag var borta!
Det var gott att komma iväg en stund och träffa andra mammor och fika lite!
Jenny o Nico var där, det är alltid lika kul att träffa dem, de är så positiva o glada o det smittar av sig!
Jag gillar människor som inte förställer sig och Jenny är väldigt genuin och det gillar jag!

Åkte och hämtade kidsen vid 12 draget och slank in i affären för att köpa middag och så hade jag ju lovat barnen att vi skulle baka lite pepparkakor så jag köpte lite pepparkaksdeg också !
Väl hemma mockade jag o gjorde klart i stallet och hos hundarna och sedan fick jag dra igång kakbaket, det blev bara 2 plåtar för det slank nog ner mer deg i munnen på barnen än på plåten ;-)

Sen vart det dags för middag det blev spaghetti o köttfärsås innan det var dags för mig att trotsa vädergudarna och bege mig till Tanum för pysslet och det blev en jättelyckad kväll bar uppslutning och trevliga människor och go fika!

Imorgon kommer sotaren och i helgen kopplar vi på vedugnen, ska bli så gott att slippa springa upp o ner i källaren för att lägga i pannan för det räcker ju med 2-3 ilägg om dagen i vedugnen!

Nu ska jag ta en snabb dusch sen slår jag huvudet i kudden och eftersom det är fredag i morgon innebär det sovmorgon såååå gott!! SÅ till alla nattsuddare natti natti ses imorgon// Kram Lotta


Så här blev dagen

Med tanke på hur dåligt jag mådde i morse så blev dagen trots allt helt ok, jag gick o la mig o vilade när jag lämnat barnen sen hade jag en tid på vårdcentralen kl 13 som jag kände att jag var tvungen att infinna mig på så det gjorde jag, och det var skönt att få prata av sig lite, mår ju inte alltid så bra!

Har en del att se fram emot imorgon då ska det vara vuxenpyssel på Familjecentralen på kvällen, min vän Jenny ska dit och det ska bli jättetrevligt! Hoppas jag får pysslat massa!

Det är ju massa saker jag vill ha gjort så jag ska försöka skriva en lista annars så glömmer jag bara, jag behöver nya saker till stallet fick ju fixat nya grimmor o frimskaft på gekås vilket känns jättebra, men jag behöver en ny sop o ny grep bland annat! Ska bli kul nu till helgen när Eveline kommer så kan vi kanske greja lite mer med hästarna jag har saknat det, så jag hoppas det blir av!

Annars rullar allt på som vanligt, jag måste bara lära mig att inte stressa upp mig för mycket för det tär på mig och det sätter sig på humöret och det vill jag inte, vill ju inte vara en sur kärring!!!

Nej nu ska jag gå ut o ta in mina hästar för natten men jag kikar nog in imorgon kväll efter pysslet om jag har tid o ork! // kram Lottis

Ingen bra dag?!

Vissa morgnar så kommer ångesten krypande och idag är en sån morgon, ångesten och samvetet är som en tung klump i bröstet och jag har svårt att hålla tillbaka tårarna!

Vill ju ha mer ork, mer kraft men när ångesten slår till då blir man nockad!
Helst vill jag inte behöva gå upp alls, det bästa vore om jag fick dra täcket över huvudet och sova vidare tills ångesten släppt, men icke det är bara att försöka bita ihop och få upp barnen och sedan köra de till dagis.
Det är en kamp dessa ångest fyllda dagar, en smärtsam kamp!

Så mycket jag vill göra men ångesten sätter tvärstopp och så kommer samvetet ( det ständigt dåliga) som gör att det bara blir en sörja av alltihop!

Usch jag vill inte må så här det är slitsamt... // Lotta


Vårt nya fina sovrum

Fick ju  äntligen köpt nya gardiner till sovrummet när vi var i Ullared och de passar så bra ihop med överkastet, är såå glad över att mitt öga för färgmatchningen stämde till 99 %!

Hade ju velat handla massa kul saker till hemmet men det får bli nån gång till våren när vi har mer tid och när barnens rum är helt klara då ska jag fixa o dona, ska bli såå kul!!

Slänger in några bilder på sovrummet o gardinerna!






Lite svårt att se färgerna kanske men jag är sååå nöjd! Nu är det bara fondväggen som saknas! :-)


Ibland undrar jag...

Ja det är inte utan att man undrar över hur en del är funtade ibland, ta t.ex. detta med vintern väglaget, alla vet att det är vinter men ändå verkar folk bli chockade när snön o kylan slår till, är det så svårt att lätta på gasen och köra förnuftigt? Inte konstigt att det sker olyckor när människor stressar och inte tar hänsyn till rådande väglag och väderlek! Vi fick ju bittert erfara detta igår när vi åkte ner till Ullared, det var en massa olyckor på vägen till följd av den "svarta halkan" det verkade dock inte vara så många person skador som tur var men man får ju sig ett uppvaknande som heter duga! Jag vet inte om det är åldern men man blir onekligen försiktigare med åren och mer riskmedveten på gott och ont!// Ta det lugnt i trafiken KRAM från mig Lotta


Vilken dag!!!!

Jag och M hade ju bestämt oss för att åka till Ullared för att köpa julklappar så igår tog Emilie med sig Sebastian, Tilda och Samuel hem efter att vi passat Liam för att vi skulle slippa dra upp de små så tidigt på morgonen så gårdagen var ovanligt lugn! Men det skulle vi få äta upp!

Vi gick upp i ottan för att komma iväg i god tid, men vi hade inte räknat med att halkan skulle slå till, så det tog oss ca 4 timmar mot normalt 2,5 -3 tim. Som tur var så var det ingen kö på gekås så där inne gick det rätt fort vi var där i kanske 2-3 tim max!

Glada över att vara klara så pass fort så styrde vi hemåt, vi stannade och åt julbord på Ikea eftersom vi var hungriga, mycket gott och prisvärt!! 
Vi tog en sväng till brorsan för att hämta pappas bil som Emilie skulle låna men vi upptäcker att bältena är för korta så vi får skita i den och när vi kommer till bäckebol så är det köer IGEN! 1 timma tog det från bäckebol till Kungälv!!! Vi var gott trötta på att åka bil!

Så lossnade det äntligen och vi fortsatte mot Emilie och hämta upp barnen.
Väl hemma så har det snöat och det ska mockas och utfodras hundar och ta in hästar, så nu e jag helt färdig!!!

Det var allt från mig nu! Natti Natti//Lotta


Fejat o grejat!

Igår passade vi Liam och dagen började med att vi käka frukost, sen begav sig Micke iväg för att hämta Emilie o Liam, han tog med sig Samuel så jag hade bara Tilda o Sebbe och Sackarias hemma så jag drog igång projekt städning!

Ungarna städade på sina rum och jag hjälpte de röja ute vid tvn
Sen rastade vi snabel draken och moppade golven så det vart rent och fräscht!
Gjorde sedan samma resa på under våningen!
Det är så härligt när man är färdig och det är rent och fräscht överallt! Me like!
Hann även med att mocka och utfodra hundarna så jag var gott nöjd med mig själv!

Kvällen har varit lugn o Liam och Sackarias sover gott, ja resten av familjen med för den delen, jag ska bara ta en tvätt sen lämnar jag in för idag!!
Natti natti// Lotta


Det utlovade You tube klippet! ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=m7SKzDe2whk&feature=related

Fredagsmys....

Det blev en tur till öppna förskolan efter en del tjat, ungarna gillar ju frukostbuffen som de har där 1 gång i månaden så jag ryckte upp mig och åkte dit! Förresten jag hittade ett klipp på you tube igår som jag ska lägga upp här så fort jag sitter vid datorn!

Kvällen var/är lugn pizza och massa godis till Idol så man känner sig gott flötig nu och mega trött! Imorgon kommer mormors kille Liam hit vi ska passa honom när Emilie jobbar! Det blir allt från mig på en stund// kram på er Lotta


1 december

Så var det då en ny månad och denna dagen började riktigt bra! Kom upp i tid imorse och fick upp barnen utan massa tjat och bråk, de fick frukost framför tvn och kikade på årets första avsnitt av julkalendern och utan gnäll satte de sig i bilen och när vi kom till förskolan så gick det lika smidigt! Så härligt att lämna barnen när man inte behövt tjata eller gnata på dem det känns lättare då.
 

Jag lovade barnen i bilen på väg till förskolan att de skulle få varsin tv kalender och varsin choklad kalender och eftersom jag även var tvungen att ta en tur till tippen så bestämde jag mig för att åka till babycafeet i Tanum då kunde jag ju fixa kalendrar o middagsmat där! När jag kom till Hedemyrs ja då hade de ju bara Hello Kitty choklad kalendrar och det funkar inte till Sebbe o Samuel så jag fick fixat i alla fall tv kalendrar till Sebbe o Tilda, Samuel är lite för liten för den än! Kikade även på Konsum men de hade inte heller nån choklad kalender, nåväl jag lät saken bero och styrde kosan mot familjecentralen och babycafeet.
 

Jag brukar ju inte åka till babycafeet men det var trevligt, träffade en del nya mammor där men jag var tvungen att åka vid 12 för att hämta barnen så jag han inte stanna så länge som jag hade velat. Nå ja jag åkte och hämtade kidsen sedan fortsatte jakten på kalendrarna i Hällevadsholm hade de kvar några som tur var, tänk vad man kan anstränga sig för sina barn. Jag vill ju att de ska känna julstämning och jag minns själv när jag var barn och man såg fram emot att öppna luckan på kalendern, dock fick jag aldrig nån chokladkalender men ändå spänningen kring att öppna luckan, den vill jag försöka ge mina barn och utan kalender går det ju inte!

 
Samuel o Sackarias sov när vi kom hem så då passade jag på att ge hundarna mat och städa hundgårdarna och jag lyckades ju självklart pricka in det när vädret var som värst på dagen så man var gott blöt när man kom in och som grädde på moset så gick ju strömmen också, tack o lov så var den bara borta en dryg timma! Vi har ju gasolgrill nu så jag grillade lite fläskkarré och gjorde råstekt potatis i ugnen yummie vad gott det blev! Summeringen av dagen är att den hör till en av de bättre, vädret till trots hoppas det blir lika bra imorgon, kanske åker vi till Öppna förskolan eller så slappar jag hemma imorgon, hur som helst så ringer inga klockor och bara det är ju underbart! // Kram på er Lotta

RSS 2.0