Varför?

Vad det är hemskt att se sina närmaste lida utan att kunna göra mer än att finnas där... Önskar så att det fanns nåt man kunde göra, jag beundrar min lilla syster nåt enormt hon är helt enastående fantastisk och att se o höra henne ledsen och förtvivlad gör fysiskt ont i mig, jag är så maktlös och kan inte göra nåt mer än att finnas där som ett stöd så mycket det bara går även om jag bor lite långt bort!

Jag vet att du läser här ibland och jag vill att du ska veta att jag älskar dig och att jag alltid finns här om du behöver mig jag kanske inte kan vara hos dig rent praktiskt men jag finns alltid här om du vill prata! Du o Savannah , Petra o Peter är viktiga för mig och jag älskar er massor!


Ny vecka, nya utmaningar!

Helgen löpte på som vanligt med undantag för att Emilie och Liam har varit här hela helgen så jag har haft alla barn och barnbarn hemma och det är väldigt mysigt när vi alla är samlade. Lite bröt och stök blir det ju men ändå väldigt roligt!

Igår satt jag upp på hästryggen för första gången på över ett år, jätte kul o oj vad jag har saknat det!! Måste ta tag i det nu så man kan få glädje av hästarna och så både jag och de kommer igång!

Ny vecka betyder ju nya utmaningar ska bli spännande å se vad den bjuder på, på lördag bär det av till Götet och syrran det ska bli jättekul men det känns jobbigt att lämna barnen och främst Sackarias men det ska nog gå bra det är bara mamma hjärtat som gör sig kraftigt påminnt!

Hann ju med att jogga lite i helgen men det gick inget vidare har ju urusel kondis så nu ska jag varva mina o Jennys promenader med en jogging runda !
//kram Lotta


Fredags funderingar...

Jag blir så förbannad ibland, förbannad för att det finns människor som i sitt yrkesutövande har makten att påverka andra människors liv och de kan tydligen göra hur de vill och faktiskt skada och förstöra för de människor som är beroende av eller har behov av deras hjälp. De gör som de vill och när skadan är ett faktum ja då kommer de undan utan att det blivit några som helst konsekvenser för deras handlande?!
Jag pratar om personer inom sjukvården, inom kommunen (soc)

Hur fan är det möjligt?
Det är ytterst störande att det får vara så här jag tänker främst på min älskade syster och hennes familj och då i första hand deras underbara lilla dotter Savannah...läs gärna hennes blogg www.savannah.bloggo.nu

En annan sak :
Jag tänker på hur kommunen (soc) hanterar vissa ärenden; I en del fall kan de störta in utan förvarning och hämta barn utan nån egentlig grund och trasa sönder en hel familj för att i nästa stund där det verkligen finns anledning till oro blunda för det uppenbara trots flera anmälningar mm och där det sedan visar sig att det faktiskt varit riktigt illa under flera år och barnen växer upp i en familj under misär och missbruk mm...

Hur kommer det sig att de som suttit med möjligheten att göra rätt i en solklar situation trots det väljer att göra fel i flera år??
Är det nonchalans? Inkompetens?

Jag kan bara hoppas att det blir en ändring snart en ändring vad det gäller förfaranden i olika typer av ärenden så att de som faktiskt är skyldiga till de skador de orsakat får straff för det de gjort och inte flyger under radarn eller eller bara väljer att säga upp sig och på så vis slipper stå till svars för vad de gjort!


Trött tröttare tröttast ....

Inatt var ingen bra natt Sackarias vaknade vid 22 somnade vid 23 för att vakna igen vid 01.30 och hålla igång en timma sen vaknade han igen runt 4 då han tappat nappen och sen ringer M:s kl vid kvart i 6 och min vid kvart i sju så jag var gott mör i morse fyyy!

Efter den rutinmässiga morgon striden med kidsen kom vi något försenade iväg till dagis och skola och väl hemma igen kom Jenny och vi gick på en promenad på 1,5 timme! Jätteskönt och uppfriskande men när vi kom tillbaka in i värmen igen så gick luften ur mig och jag har fått uppbringa all ork och kraft jag har för att hämta barnen igen och för att få städat våra hundgårdar!

Nu är jag sjukt trött och vilar innan jag drar igång middagen har en huvudvärk från helvetet och en über pigg bebis= ingen bra kombo !

Hoppas jag piggnar på till imorgon för då ska det traskas igen, men i Tanum den här gången ska bli kul! Och det känns kanon att vara igång även om jag är tröttare än trött!


Djupsinnigt?

Vissa dagar ägnar jag mer åt djupa tankar än andra och när jag läser syrrans blogg och allt hon går igenom så är jag ibland tvungen att nypa mig i armen för att försäkra mig om att det verkligen är sant, att nåt sånt här kan hända år 2011/12 och jag kan känna en sån maktlöshet och orättvisa och jag önskar inget hellre än att jag kunnat dra tillbaka tiden och göra om allt, göra rätt!

Mitt hjärta blöder för alla de föräldrar som mist sina barn eller där barnen liksom Savannah fallit offer för en annan människas inkompetens, slarv, vårdslöshet och antingen blivit bragta om livet eller som Savannah fått bestående skador!

Jag hade precis som syrran min egen föreställning om hur det skulle bli när vi båda fick barn nästan samtidigt och allt man hade sett framför sig gick om intet och syrran tvingas in i ett surr av medicinering, habilitering mm!

Jag blir så arg frustrerad och ledsen och att vara så maktlös är inget jag gillar!
Sen blir jag så trött på att höra ordet normalt vem fan sätter normen för vad som är "normalt"?
Nej byt ut normalt mot vanligtvis för vanligtvis föds de flesta barn friska och vanligtvis föds de flesta utan missbildningar eller handikapp, men ibland händer det ovanliga saker som ändå inte behöver var fel!

Varför är alla så rädda för att avvika från normen och det vanliga ?
Är ovanligt dåligt? Kan det inte vara så att det som är ovanligt faktiskt kan berika våra liv?
Jag tror det och kommer fortsätta tro det för vi behöver ruskas om ibland även om det kan göra ont men det gör i alla fall mig till en bättre människa med mer empati, mer ödmjukhet och mer sympati för andra människor i min närhet och omgivning !? Kram på er o ta hand om varandra // Lotta


Tisdag...

Denna veckan är allt som "vanligt" igen och Tilda o Samuel har vart på dagis och Sebastian i förskolan!

Idag kom vi iväg lite sent men det var ok ändå, jag åkte hem till Jenny och vi gick en promenad på ca 6 km i ca 1 timma det var gott att röra på sig och imorgon kommer Jenny hit så vi går en sväng här! Det är härligt att ha kommit igång med lite träning äntligen!!!

Har vart igång hela dagen, när jag kom hem från Jenny så var det bara en kvart till Sebbe kom med bussen och då vek jag en massssa tvätt bläää! Men det måste ju göras! Sen var det inte långa stunden kvar innan Samuel o Tilda skulle hämtas och när det var gjort ja då var det dags att fixa middags mat!

Det har gått i ett hela dagen så nu ska jag knyta mig! // kram Lotta


Veckostart!

Idag gick jag upp med Sebastian så han kom iväg med bussen till skolan och åt faktiskt frukost vilket är högst ovanligt! Jag är så kass på att käka frukost men det ska bli ändring nu! I helgen var jag och Emilie ute och promenerade och det var gott!

Imorgon bär det av till Jenny för en promenad, jag kör även lite hemma träning i form av situps och lite annan workout för att boosta lite!

När Sebastian kom från skolan åkte vi en sväng till öppna förskolan fick även vägt o mätt Sackarias men han hade inte gått upp så mycket de sista 2 veckorna men så har han ju varit lite febrig och förkyld några dagar så det kan ju bero på det!?

Idag fick vi en tid för Tilda till Sahlgrenska den 31 jan ska hon dit på uppföljning och då får vi nog även op tid!

Nä nu ska jag sova så man orkar med morgondagen! Natti natti// Lotta


Veckan som gick...

Har inte bloggat på hela veckan, tiden räcker inte alltid till för allt man vill göra tyvärr...
Det har varit en hektisk vecka och lite bök för att få in kvälls rutinerna igen så man har vart helt slut och så har Sackarias inte velat somna utan kinkat ett par timmar så man har vart i säng vid 1 på natten.

Jag o Jenny och mina systrar har lagt in en högre växel för att få bukt med vikten så innan den 28 jan ska jag gått ner 2,5 kg och med start från imorgon så är det godis stopp, inga kakor o bullar och INGET godis! Håll tummarna för att vi lyckas!

Jag och Jenny var ute på en lång promenad i onsdags vi gick i över en timme och vår plan är att jag åker till henne på tisdagar och vi går ut o går och tar en lätt fika och sen kommer hon hit på onsdagar och gör samma sak här. På torsdagar tar vi en sväng i Tanum innan baby cafeet och avslutar med fika där!

Igår fyllde Sebastian 7 år och han hade beställt en dödskalle tårta så jag fick ju se till att han fick en så här ser den ut:För att vara första gången som jag gjorde lock och dekoration med socker pasta så är jag rätt nöjd, det var kul så risken finns att det blir fler tårtor. men först ska jag ner i vikt :-)

Igår kom Emilie hit och vi passade Liam när hon jobbade och så även ikväll men idag gick vi ut på en långpromenad och det gjorde gott! Jag o Jenny fick ju ställa in i torsdags då det blåste storm och regnade så man hade ingen direkt lust!

Idag har vi firat Sebastian så mina svärföräldrar kom hit också så det har vart en riktigt mysig dag faktiskt, men nu ska jag mysa framför tvn med M ha det gott alla// Kram Lotta


Back to basics!

Idag var sista dagen hemma för M och de 2 veckor han varit hemma har rusat i väg i världens fart! Nu är det slut på långa sov morgnar och slappar dagar det har varit skönt att inte behöva stressa upp på morgnarna men ett par dagar till sen är det dags för skola och dagis igen!

Det är nu det börjar, nu jäklar ska det börja tränas tog mig ett litet pass igår och det känns faktiskt så min plan är att köra varannan dag och massa promenader oavsett väder, du är väl på Jenny? Jag är sjukt taggad och känner att jag vill komma igång nu dessutom måste jag eftersom mitt blodtryck är väl lågt och det gör mig trött o slö men lite motion ska väl få igång mig!

Barnen kom i säng i tid i dag vilket är ett måste då de ska till skola o dagis om några dagar så att få in rutinerna är superviktigt! Jag ska bara slappa en liten stund till framför tvn men sen ska jag slå huvudet i kudden! Sov gott folket// kram Lotta


Skit väder

Ute regnar det som attan och man har ingen större inspiration att göra nåt alls fast man borde!
Igår var vi en sväng hos Emilie för hon fyllde ju 21 så hon bjöd på tacos och tårta!
Resan dit bjöd på en hel del skratt, Sebastian stängde in sig själv i sin jacka, ja ni läste rätt och i bilen hör vi hur han ropar hjäälp hjäälp jag kommer inte ut och jag kikar i backspegeln och ser att han har jackan över huvudet och kämpar för att få ner dragkedjan jag kör och Micke ropar till Sebba att sluta bråka med Tilda nu å jag säger då ja men han sitter fast i sin jacka och när Sebbe lyckas få ner dragkedjan så kan jag inte hålla mig utan jag brister ut i gap skratt över hur kaotisk situationen blev och vilken syn det var !
Det var nog utan tvekan veckans värsta och bästa i ett!


Idag blev Sackarias 4 månader fy vad tiden går fort! Jag önskar ibland att man kunde pausa tiden lite så allt inte går så fort! Imorgon ska han till Bvc för att vägas o mätas ska bli kul att se hur mycket han växt sen sist! Jag provade en dress i 74 som Samuel haft och den var alldeles lagom nu så frågan är om han växt eller dressen varit liten i storleken! Jag ska på efterkontroll mindre kul men måste ju göras!
JA annars löper ju allt på som vanligt tänkte jag ska dra igång med träning när Micke e tillbaka på jobbet och ungarna är på dagis så alla rutiner faller på plats igen!

Tilda har ju vart febrig sedan nyårsafton, men börjar väl blir bättre, själv har jag ont i halsen och är snuvig så jag hoppas inte det blir värre! Har haft tuffa nätter med en del spring så man känner sig rätt sliten!
Vädret hjälper ju en inte att må bättre heller man är ju trött och seg och grå ända in i själen!
Nä nu vaknade liten så nu ska han få mat! Ha det gott// KRAM Lottis

Det nya året

Så var det då ett nytt år och om man ska göra en snabb summering av det gångna året är att det har varit ett bra år, ett händelse rikt år! Vi byggde ut huset jag blev mormor och fick en son.
Får ju inte glömma att jag blev moster också för 3:e gången! 
Min ena älskade lillasyster Christel fick sin första dotter och det var inte utan komplikationer, jag länkar hennes blogg här för er som vill läsa om detta!

Det har på det stora hela varit ett toppen år! Nu kan man bara hoppas att 2012 blir minst lika bra, frågan är vad som skulle toppa 2011? Ett bra jobb kanske? Ja den som lever får se!

Några löften ger jag inte men jag ska försöka äta något sundare och röra mig mer, hänger du på Jenny? :-)
Kanske blir jag en bättre och flitigare bloggare? Hmm om jag gör nåt drastiskt för att komma ner i vikt så hoppas jag på peppning!

Nu kallar sängen!
Gott Nytt År alla
// kramar Lottis


RSS 2.0